کولر صنعتی
این کولر ها از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به کولرهای آبی هستند و تنها تفاوت آن ها با کولر آبی ابعاد و قدرت آن ها است. کولرهای صنعتی یکی از تجهیزات برودتی است که همانند کولرهای آبی از روش تبخیری برای ایجاد سرمایش استفاده می کنند. این نوع کولر که به آن ها کولر آبی صنعتی نیز گفته می شود برای راه اندازی، هزینه اولیه کمتری در مقایسه با دیگر سیستم های خنک کننده دارند و برای استفاده در محیط های صنعتی که در مناطق گرم و خشک مستقر هستند، بسیار مناسب اند.
با توجه به اینکه در محیط های صنعتی تولید ریز گردها از قبیل گرد و خاک، رنگ و دیگر آلودگی های موجود در هوا مرتبط با محیط کار زیاد است و هوای آلوده تری دارند، کولرهای صنعتی علاوه بر خنک سازی محیط به تمیزتر شدن و تازه سازی محیط نیز کمک می کنند. کولرهای صنعتی را می توان کولرهای تبخیری نیز نامید. این کولرها تماما بر اساس یک فناوری ساخته شده اند تا بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند.
اجزای تشکیل دهنده کولر آبی صنعتی
کولرهای صنعتی از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که عبارتند از:
بدنه در کولرهای صنعتی نقش مهمی در محافظت از اجزای داخلی کولر دارد. بدنه کولرهای صنعتی همانند کولرهای آبی از یک مکعب تشکیل شده است که سایز بزرگتری دارد. همچنین خصوصیات دیگری که در بدنه کولر صنعتی بسیار مهم است از قبیل استحکام بالای بدنه در مقابل شرایط و عوامل محیطی، کم کردن سر و صدای کولر و ...
از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده کولرهای صنعتی می توان به کمپرسور کولر اشاره کرد. در کولرهای صنعتی معمولی که از اینورتر استفاده نمی کنند کمپرسور مصرف انرژی بسیار بالایی دارد، به این دلیل که عملیات خنک سازی توسط ترموستات متوقف می شود، کمپرسور از کار افتاده و خاموش می شود و برای شروع مجدد عملیات خنک سازی میزان انرژی برق زیادی لازم است.
فن های قابل استفاده بر روی کولرهای صنعتی می تواند از دو نوع آکسیال و یا سانتریفیوژ باشد که با توجه به مورد استفاده از کولر صنعتی و هزینه ای که مشتری می تواند پرداخت کند، می توان یکی از آن ها را انتخاب و خریداری کرد.
در راندمان کولرهای صنعتی پدهای استفاده شده بسیار مهم هستند و هر کدام با دیگری در کارایی کولر تفاوت دارند. پدها در انواع مختلف طراحی و به بازار عرضه می شوند از قبیل پدهای چوبی، شیشه ای و پلاستیکی و ... .
از میان پدهایی که می توان برای کولرها استفاده کرد امروزه پدهای سلولزی بیشترین کاربرد را در کولر های آبی صنعتی دارند. به این دلیل که نسبت به دیگر پدها قیمت مناسب تری دارند و تمام نیازهای مشتریان را رفع می کنند.
نحوه عملکرد کولرهای آبی صنعتی
کولر صنعتی همانند کولرهای آب با استفاده از مکانیسم تبخیر آب، عمل خنک سازی محیط را انجام می دهند. به طور کلی سیستم کار آن ها به این گونه است که دمای هوای خشک را به وسیله ی تغییر فاز از مایع به بخار تبدیل می کنند و سپس دمای بخار ایجاد شده کاهش می یابد و هوای خنک تولید می شود. سپس این هوای خنک تولید شده در درون کولر از طریق کانال های خروجی کولر به محیط مورد نظر انتقال پیدا می کند و هوای محیط را خنک می کند. از کولرهای صنعتی در محیط های مختلف صنعتی، اداری، تجاری، سالن های سر پوشیده و ورزشی، کارگاه های صنعتی و محیط های بزرگ دیگر استفاده می شود.
مزایای استفاده از کولرهای آبی صنعتی
- از نظر اقتصادی استفاده از کولرهای آبی صنعتی از نظر مصرف برق در مقایسه با کولرهای خنک کننده گازی بسیار به صرفه تر است.
- هوای خنک را در حجم بالا به طور یک نواخت در محیط پخش می کند.
- ایجاد رطوبت مناسب در هوای محیط