بزرگترین فروشگاه آنلاین تجهیزات و ابزارآلات صنعتی، برق، اتوماسیون و لوازم خانگی

چیلر

چیلر و کاربرد آن

چیلر یک دستگاه کاربردی تهویه مطبوع است و عملکرد آن به این گونه است که طبق یک سلسله فرآیند در سیکل تبرید تراکمی یا جذبی، گرمای موجود را از یک سیال واسط که معمولا آب است دریافت یا جذب می کند و باعث سرد شدن آن می شود و مایع آن می تواند به تجهیزات خنک کننده یا فرایند های صنعتی دیگر از طریق مبدل حرارتی منتقل شود.

از این محصول کاربردی، برای تهویه مطبوع تابستانی معمولا در مکان هایی چون پروژه های مسکونی، اداری، تجاری، فرهنگی، تفریحی، ورزشی و صنعتی و ... استفاده می شود. همچنین از سرمایشی که این دستگاه ایجاد می کند، می توان برای خنک کردن تجهیزات و دستگاه های صنعتی، تهویه هوا، تهویه صنعتی، نگهداری مواد غذایی، صنایع شیمیایی و سرمایش های فرایندی استفاده کرد.

عوامل مختلف و مهمی در انتخاب صحیح یک چیلر مناسب تعیین کننده است، زیرا چیلر ها از نظر ساختار و سیکل عملکردی دارای تنوع بسیاری هستند.

به طور کلی کار چیلر سرمایش آب است که با این کار هوای سرد را با پمپ به واسطه یک فن کوئل در ساختمان‌ های مسکونی، تجاری و صنعتی به واحد های مختلف انتقال می دهد و باعث تهویه هوای مطبوع می گردد.

اجزاء تشکیل دهنده چیلر

چیلرها از اجزای مختلفی از قبیل کمپرسور، کندانسور، اواپراتور، شیر انبساط، لرزه گیر، تابلو برق، جذب کننده و … تشکیل شده اند که با استفاده از این اجزا می تواند به راحتی عمل سرمایش را انجام دهند.

انواع چیلر و کاربرد آن

چیلر تهویه مطبوع

از این چیلر برای تهویه هوای مطبوع استفاده می شود. این محصول با استفاده از آب سرد عمل تهویه هوا را انجام می دهد. چیلر تهویه مطبوع با کاهش رطوبت، هوای مطبوعی را به محیط می بخشد و از آن برای ساختمان های اداری، صنعتی و منازل استفاده می شود.

چیلر صنعتی

 چیلر صنعتی بر اساس نوع کندانسور به سه دسته تبدیل می شود:

  • چیلر تبخیر
  • چیلر هوا خنک
  • چیلر آبی خنک

چیلر های صنعتی بر خلاف چیلرهای معمولی که برای منازل استفاده می شوند، دائما مورد استفاده قرار می گیرند و از آن ها برای خنک نگه داشتن محصولات، ماشین آلات صنعتی و یا مکانیزم ها استفاده می شود. طراحی چیلر های صنعتی می تواند به صورت متمرکز باشد و همین اشتیاق استفاده از این محصول را بیشتر می کند، زیرا سیستم را بزرگتر می کند.

از اساسی ترین کاربردهای چیلر در صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خنک سازی پلاستیک که در هنگام شکل دادن به آن نقش به سزایی دارد.
  • بعد از برش فلزات با لیزر، حرارت بسیاری ایجاد می شود و برای خنک سازی فلزات از چیلر استفاده می شود.
  • استفاده از چیلر در کوره های پخت جوهر، به این دلیل که غلطک ها به حرارت بالایی می رسند، برای خنک سازی آن ها چیلر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • در علم پزشکی دستگاه MRI برای کارکرد صحیح نیاز به خنک سازی دارد که از چیلر برای خنک سازی آن استفاده می شود.

 

چیلر تراکمی

این نوع چیلر برای خنک سازی هوا عمل می کند و در ساختمان ها، ماشین آلات، لوازم و محصولات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. از اجزای تشکیل دهنده چیلر تراکمی کمپرسور، اواپراتور، مندانسور و شیر انبساط است که کمپرسور نقش محرک مکانیکی را دارد و عمل خنک سازی را انجام می دهد. چیلر تراکمی با توجه به نوع کمپرسور استفاده شده در آن به 4 نوع تقسیم می شود:

  • چیلر رفت و برگشتی
  • اسکرال
  • سانتریفیوژ
  • اسکرو

که چیلر رفت و برگشت به این صورت عمل می کند که آب استفاده شده در آن مانند چرخه دوباره به چیلر برمی گردد و این چرخه ادامه می یابد. همینطور چیلر تراکمی از نظر نوع کندانسور نیز به تراکمی آب خنک و تراکمی هوا خنک تقسیم می شوند.

بهتر است بدانید که چیلرهای تراکمی نسبت به انواع دیگر چیلر پرمصرف ترند و از انرژی الکتریکی بیشتری مصرف می کنند.

چیلر جذبی

 این نوع چیلر در واقع عملکردی شبیه به چیلر تراکمی دارد و تفاوت بین آن دو در فشار گاز خروجی از اوپراتور است. بهتر است بدانید که چیلر جذبی معایب بسیاری نسبت به چیلر تراکمی دارد و بهتر است تنها در صورتی از آن استفاده کنید که منبع حرارتی موجود مانند بخار آب، آب و ... در حال تلف شدن باشد. همچنین چیلر جذبی بیشتر از انرژی حرارتی استفاده می کند.

نظر خود را ارسال کنید

021-22683706 تماس
تماس
بالا